Onze strategische golfbanen inspireren met schoonheid en natuurlijkheid


Bij Infinite Variety Golf Holland staan we voor klassieke design filosofie en laten wij ons leiden door de strategische school die door onder andere Harry Colt, Alister MacKenzie en Tom Simpson gebruikt werd. Zij bouwden wereldklasse golfbanen waar al 100 jaar het spel gespeeld wordt zoals het ooit bedoeld is: uitdagende mooie holes, waarbij alle spelers hun eigen weg naar de vlag kunnen kiezen. Hierdoor kan iedereen kiezen voor zijn voorkeursstrategie. Dit maakt onze banen zowel een uitdaging voor de uitstekende golfers als zeer speelbaar en plezierig voor de gemiddelde golfers.

Infinite Variety


Onze bedrijfsnaam “Infinite Variety” betekent “oneindige variëteit”: elke hole moet uniek zijn en elke golfbaan moet veel verschillende slagen van de speler vragen, afhankelijk van de vlagpositie, weersomstandigheden, de ligging van de bal en de tactiek van de speler.

Strategie


We ontwerpen bijna al onze holes met een strategische filsofie. Strategische holes bieden de speler zowel defensieve en offensieve opties. Dit geeft de speler tactische keuzes tussen de verschillende spelvarianten.

Uitdaging


We plaatsen onze hindernissen zodanig dat ze vooral de ideale lijn en de moeilijke vlag posities verdedigen. In combinatie met harde greens kan een dergelijke hole van elke lengte worden ontworpen zodat deze zelfs zeer interessant is voor topgolfers.

Speelbaarheid


We maken fairways die leuk zijn, zelfs voor zwakkere spelers. We houden niet van golfbanen met zeer smalle fairways, te veel bunkers en greens waarop 3-putts de regel ziijn door extreme ondulaties.

Schoonheid


Onze golfbanen zijn niet alleen aantrekkelijk voor het spel, maar zullen ook erg mooi zijn. Zoals Alister MacKenzie zei: “Er is vrijwel geen uitstekende golfbaan die niet mooi is.”

Natuurlijkheid


Als een terrein interessant is, laten we onze golfbanen zo natuurlijk en harmonieus mogelijk in het landschap passen. Als een terrein weinig charmes biedt, creëren we een interessant landschap dat er natuurlijk uitziet.