Green renovatie

Een analyse van uw baan en greens kan soms concluderen dat er veel gewonnen kan worden door de greens te herbouwen. Slechte groeiomstandigheden, onveilige situaties of te weinig pinposities? Een volledige of gedeeltelijke herbouw of verplaatsing van een green kan veel voordelen hebben. Op dit moment bouwen wij nieuwe greens voor Golfclub Broekpolder in Vlaardingen.


Bunker renovatie

Veel golfbanen kunnen massaal worden opgewaardeerd door een renovatie van de bunkers. Een bunker renovatie biedt meestal een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, omdat de kosten van een bunker renovatie beheersbaar zijn, de baan er speltechnisch en visueel zeer op vooruitgaat en de overlast beperkt is doordat de baan open kan blijven. Ook de kosten van bunkeronderhoud kunnen vaak aanzienlijk worden verlaagd.

Baanontwikkeling

Het uitgangspunt voor een Masterplan is een gedetailleerde analyse van uw golfbaan. We beoordelen de lay-out van uw baan, evenals de sterke en zwakke punten van elke individuele hole. Hieruit ontwikkelen wij een plan voor hoe wij uw baan op lange termijn kunnen verbeteren. Voor elk niveau golfer definiëren we de voorgestelde wijzigingen. Daarnaast kan het Masterplan ook suggesties bevatten voor wijzigingen in de lay-out van de baan waardoor de loopafstanden korter worden, onveilige situaties verdwijnen en de baan plezieriger “flowt”. Een succesvol project als voorbeeld is de ontwikkeling van Golfclub Hoge Kleij


Oefenfaciliteiten

Wij ontwikkelen graag een op maat gemaakt concept voor u om uw trainingsfaciliteiten te verbeteren. Afhankelijk van de beschikbaarheid van ruimte, budget en uw voorkeuren, zullen wij suggesties doen voor de verbetering, uitbreiding of conversie van uw oefengebieden en uw driving range. Ook staan we bekend om het bouwen van par-3 banen en korte holes. We hebben een uitstekende chipping green gebouwd voor de Eindhovensche golfclub in 2019, waar alle denkbare slagen van het korte spel te oefenen zijn.

Restauratie

Het restaureren van oude golfbanen vereist een diepe kennis van de architectuur uit originele bouwperiode, historisch onderzoek om in alle foto’s en landkaarten de onderdelen van de golfbaan te catalogiseren, en vervolgens fluwelen handschoenen om deze verloren eigenschappen terug te brengen. Wij zijn de marktleider in Europa in het restaureren van Golden-Age golfbanen van H.S. Colt, Tom Simpson en anderen.


Nieuwbouw

Praat met ons als u denkt over het bouwen van een nieuwe golfbaan, het uitbreiden van uw huidige ontwerp golfbaan of het bouwen van korte holes. Samen met u maken we  een uitstekende lay-out, die wordt gekenmerkt door een optimaal gebruik van het terrein, korte afstanden tussen greens en tees, en holes die natuurlijk in het landschap liggen. Wij begeleiden het hele project, inclusief aanbestedingen, goedkeuringsprocedures en bouwfase, zo professioneel en volledig dat u te allen tijde controle hebt over het proces, de kosten en de planning.